10 AUGUSTUS 2021

Olympische spelen.

Die zijn weer voorbij. Tot mijn spijt, want ik heb er met heel veel plezier naar geluisterd. Ja, vooral naar geluisterd, want veel belangrijke wedstrijden waren voor ons midden in de nacht. Ik sta daar toch echt niet voor op om naar te kijken. Maar tijdens mijn noodzakelijke nachtelijke sanitaire stop (sorry, beetje intiem, nou ja..)  druk ik automatisch de knop van mijn wekkerradio in en dan kan mij niets meer ontgaan. Was ik wel gelijk klaarwakker natuurlijk, want die commentatoren kunnen er wat van! (Respect voor hen!) De volgende dag werden er zo vaak herhalingen op de tv uitgezonden, dat ik niets gemist heb. Ik heb Sifan Hasan wel 10 keer zien vallen en toch winnen. Onvoorstelbaar.

Ik heb met grote bewondering naar Sifan gekeken, Ook naar alle andere sporters, maar vooral naar haar. Wat een doorzettingsvermogen! Wat een innerlijke kracht! Ik had nog nooit van haar gehoord voor deze Olympische Spelen, nu heb ik haar geschiedenis gelezen. Ze doet er zelf heel nuchter over, maar ik vind het fantastisch.

Zij liep (ook nog met een blessure) 2 gouden en 1 zilveren (of was het brons?? Doet er niet toe) medailles bij elkaar.

En bij ons wordt er gezeurd
Over vaccinatieplicht. Over inbreuk in de privacy. Over de jeugd, die het zo moeilijk heeft in deze coronatijd. (Zeurt de jeugd trouwens zelf ook zo hard??)  Over niet met vakantie kunnen gaan. Over de coronaqurapp. Tja, waarover eigenlijk niet?

Ik heb de laatste weken geen blog geschreven, want ik wist niet, waarover ik moest schrijven. Ik ergerde me mateloos aan al dat gezeur en dat had ik al vaker kenbaar gemaakt. In herhaling vervallen is niet mijn stijl.

Nu dus wel een nieuwe blog. Ik heb net mijn QRcode geïnstalleerd, zowel nationaal als internationaal. Ik zou liegen, als dat met 2 klikken klaar was, maar het is me wel gelukt. In september hopen Ali en ik met Bolderman naar Kroatië te gaan. Dat wilden we vorig jaar al, maar toen hebben we het, zonder gezeur, doorgeschoven naar dit jaar. En als het dit jaar ook niet door kan gaan, gaan we daar niet over zeuren.

Maar het is wel heel aantrekkelijk hoor, die reis!

We blijven oefenen in geduld. Niks mis mee.