18 april 2019 KOM IN DE KAS, NIEUW LEVEN!

Gisteren was het weer zover: De ROC vlakbij mijn huis, verkocht zelfgekweekte plantjes. Elk jaar ga ik er wel even langs. Het is zo leuk om te zien en te horen, hoe die jongens en meisjes genieten van alles wat ze gedaan hebben. Ze zijn heel betrokken, beleefd en behulpzaam. Dat geeft me weer een positiever beeld van “de jeugd van tegenwoordig”. Ik heb geen onvertogen woord gehoord, integendeel!

Afgezien daarvan zijn die plantjes heel aantrekkelijk voor mij. Het is zo leuk om ze elke dag te zien groeien. Ik heb thuis een paar broeikasjes (binnen, ze stellen niet veel voor, maar het is zo mooi om elke dag de boontjes en de tomatenplantjes te zien groeien). Helaas hebben de paprikazaadjes niet gedaan, wat ik verwachtte. Dan moet ik toch naar kwekerij Herwijnen voor wat grotere paprikaplanten, maar eigenlijk vind ik dat lang niet zo leuk. Het gaat me niet zo zeer om de oogst, maar meer om het groeiproces. Wonder van de natuur. Ik laat de natuur dan ook graag zijn gang gaan. Ik sjouw de planten niet naar binnen, als er nachtvorst dreigt. Daar moeten ze maar tegen kunnen: survival of the fittist!  Verder heb ik niet zoveel met Darwin…

Zondag is het Pasen: Opstanding. Nieuw leven. Ik zie het nu in mijn tuin, letterlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Coby Raes-van de Wal
5 jaar geleden

Grappig, daar hadden we het laatst over via de app.
Ik zeul elke vorstnacht beschermend mijn zwakke plantjes binnen. Jij vindt, vrij vertaald, dat ze zich maar aan moeten passen of op moeten krassen.
En daar zit ook wat in.