Beschamende chaos

Wat een soap op televisie en radio. Gisteren was het 1 april en je zou wensen, dat ze dat afgelopen nacht om 12uur groot en duidelijk in beeld en in geluid zouden vermelden.
Waar heb ik gisteren nu naar geluisterd en gekeken? Een beschamende vertoning vind ik.
De aanleiding was een opengeslagen notitieblok van mevrouw Ollongren, die in grote haast naar buiten liep. Ze had net gehoord dat ze positief getest was en gezien haar medische achtergrond snap ik haar paniek goed. Ik vond haar verhaal voor een groot deel best geloofwaardig, gisteravond.
Pieter Omtzigt, om hem ging het het meest: functie elders
Een week lang was de vraag: Is er over hem gesproken? Volgens Rutte niet en we zouden ook geen verklaring krijgen, volgens hem. Nou ja, dat liep een beetje anders. Gisteren heb ik alles gevolgd, zelfs de zon hield me niet tegen en dat wil wat zeggen! Ik werd steeds verbaasder. ’s Avonds schakelde ik steeds van de Passion over naar politiek Den Haag en terug. Ik zag overeenkomsten, maar daar schreef het ND vandaag al over, die ga ik niet nog een keer noemen. Die eerste scene, de blinde man, die “Jezus” riep, deed me wel denken aan mijn vorige blog.

Wie is nog geloofwaardig in de politiek? Ik wil graag iedereen geloven, maar dat is nu heel moeilijk. Geheugenverlies van 3 mensen over hetzelfde gespreksonderwerp? De minister-president lijdt daar wel vaker aan, maar die 2 dames ook?
Aan Baudet twijfel ik ook: Waarom stelde hij die vraag over het tijdstip waarop Rutte de verslagen kreeg? Wist hij al, dat dat eerder was dan de anderen?
Ik twijfel aan alle politici op dit moment. Hebben ze dan allemaal een dubbele agenda?

Ik begrijp best, dat je soms ook gewoon pragmatisch moet zijn, maar vertrouwen is ook wat waard. Dat vertrouwen is geminimaliseerd, wat mij betreft. Kun je nog met goed fatsoen met Rutte onderhandelen over een nieuwe regering?

Ik stel mezelf voor in de schoenen van Rutte, hij heeft vast een grotere maat dan ik, maar toch: Kamerbrede afkeuring. Nou, dan wist ik het wel: “Zoek het zonder mij maar uit”. Laf? Kan zijn. Maar misschien is dit wel veel beter voor alles en iedereen.

Ik weet het niet. Nee, voor mij geen politieke functie. Dat heb ik vaker gezegd.
Toch moest ik ook nog wel lachen. Iemand zei: “Ik wil wel eens een kijkje achter de keuken nemen”. Toen dacht ik: “Ik niet, daar staan alleen maar afvalcontainers”. En dat Marc Rutte “zijn hand in eigen broekzak moest steken”, zoals iemand anders zei, liet me ook glimlachen. En eigenlijk ook niet, want dit waren wel uitspraken van politici... Ik vind correct taalgebruik ook heel belangrijk.

Vandaag is het Goede Vrijdag. Zondag Pasen.
Tijd voor bezinning.  


Reactie plaatsen

Reacties

Henrike Alies Laning
3 jaar geleden

Fijne Paasdagen gewenst!