22 mei 2021

 

22 mei 2021

Vanmorgen zag ik deze foto op Facebook. Jan, mijn oudste broer, plaatste die. Jan en Ria zijn vandaag 40 jaar getrouwd en hun kinderen hadden het bruidsboeket na laten maken. Deze natuurgetrouwe kopie kregen ze vanmorgen, met een ontbijt. Verrassing. Er stonden hen nog meer verrassingen te wachten. Altijd leuk om zo verrast te worden. Loes, hun oudste dochter (zij zal het woord “verrassen” vast nooit meer verkeerd spellen), had geregeld, dat diverse familieleden en kennissen langs zouden rijden om hen te feliciteren. Dat heb ik ook gedaan. Nee, geen omhelzing, alleen een omhelsgebaar. Ook prima. We praatten even. Ik kreeg een kop koffie en een gebakje met een foto van die dag. Ik weet nog heel weinig van die dag Tja, ik weet nog, dat ik een pakje droeg, dat Lammy voor mij gemaakt had. Ik heb er nog een foto van en ben niet echt blij met het resultaat. (Sorry, Lammy). Maar verder? We vierden tot in de late uurtjes feest bij Osse, volgens Jan. Het was heel leuk, zei hij. Ik geloof het direct, maar ik herinner het me niet. Ik herinner me wel de eerste keer, dat ik hen samen zag. Dat was, toen ik terugkwam uit Zuid-Afrika en zij mij ophaalden uit Luxemburg. Ik stond op de vliegtuigtrap, zag hen en moest niezen. 3 jaar Zuid-Afrika, geen last van hooikoorts en het eerste wat je doet is niezen als je terugkomt. En je broer zien met een vrouw. Even wennen. Ik wist wel van hun “romance”, want daar hadden diverse familieleden me wel over geschreven. Dat is een voordeel van in het buitenland wonen en werken: Alle broers en zussen schrijven je. Ja, zelfs Jan (zo nu en dan.)!! Ik vind het nog steeds heel jammer, dat ik al die brieven weggedaan heb, ook de brieven van mij, die mijn moeder bewaard had.

Dat is dus nu meer dan 40 jaar geleden. Jan en Ria hebben ondertussen een videobijeenkomst gehad met hun kinderen en kleinkinderen., als ik het goed begrepen heb. Ik wens hun nog een heel fijne, gelukkige dag en veel gelukkige jaren!

Ik ga nu eerst eten en daarna besluiten, of ik naar het songfestival ga kijken of gewoon een boek ga lezen. Eigenlijk vind ik de puntentelling het leukst, maar of ik dat zo lang volhoud, weet ik niet.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.