23 juni 2021

Vorige week kreeg ik een felicitatie van mijn websitebeheerder: 5000ste bezoeker!
“Zo!  Niet verkeerd lijkt me”, dacht ik. Dat denk ik nog steeds. Mijn stukjes worden dus echt gelezen. Nu ben ik een nogal nieuwsgierig persoon. Nou ja, nieuwsgierig? Ik wil graag alles weten en de regie in handen houden. Dat is wat anders..

5000 bezoekers van mijn website vind ik stimulerend. Ik weet niet, wie al die bezoekers zijn, dat hoef ik ook niet te weten, maar ik ben er wel benieuwd naar. Ik schrijf over van alles en nog wat, wat me op dat moment intrigeert. Mijn laatste stukje ging over literatuur en lectuur. Ik weet het verschil nog steeds niet.

Intussen heb ik “De nachtstemmer” van Maarten ’t Hart gelezen. Door dat boek hoefde ik me niet heen te worstelen. Ik vond het boeiend. Maarten heeft zich afgekeerd van het Christelijk geloof, zegt hij. Ik betwijfel dat. Volgens mij is de band nog sterk. Ook in dit boek stelt hij heel kritische vragen bij allerlei ongelooflijke Bijbelverhalen, maakt ze belachelijk. Tegelijkertijd put hij moed uit andere teksten. De Bijbel blijft heel verrassend!

Ik schrijf ook vaak over allerlei actuele zaken. De kabinetsformatie bijvoorbeeld. Die zit nog steeds muurvast. Er moet weer vrolijkheid komen, zegt Mariette Hamer, de informateur. Daar kan ik me goed in vinden. Vrolijkheid hoort bij optimisme, het glas is halfvol, enz. Wat wordt er veel vuil gespoten op de sociale media. Ik zit niet op Twitter, maar ik hoor wel, wat er allemaal gescholden wordt. Zoveel negativisme. Wat jammer.

Ik blijf optimistisch. In september hopen Ali en ik met Bolderman naar Kroatië te gaan. Ali is nu met Jan, haar man, op kampeervakantie in Brabant. Regenpakken en een kacheltje om droog en/of warm te blijven. Ze genieten ervan. Het is maar waar je je op instelt. Ik geniet van het blij vooruitzicht van die vakantie, dat begint steeds meer te strelen…

Nog even, dan ben ik volledig gevaccineerd. In augustus hoop ik dan weer als taalcoach te functioneren en ook de Voorleesexpres weer op te nemen.

Daar kunnen mijn 5000 bezoekers meer over horen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.