26 februari 2021 » 26 januari 2021

26 januari 2021

BOOS!!

Ja, dat ben ik. Ik word laaiend, als ik de beelden zie van die rellen. Hoe halen ze het in hun hoofd! Allemaal door de coronamaatregelen? Dat maak je mij niet wijs. Ik kan me best voorstellen, dat mensen zat worden van alle beperkingen, ik wil ook wel eens weer lekker lunchen met een vriendin of gezellig kletsen met een grotere groep. Maar ik voel helemaal niet de behoefte om met stenen de politie te gaan bekogelen of een ziekenhuis te bestormen. Een ziekenhuis!!

Deze week werd er gesproken over onze “mentale gezondheid”. Door alle maatregelen om onze fysieke gezondheid te beschermen komt onze mentale gezondheid in het gedrang.

Ik begrijp dat veel ondernemers het water aan de lippen staat. Ik begrijp dat jongeren hun vrienden willen zien. Ik begrijp dat ouderen zich eenzaam kunnen voelen. Ja, ik begrijp dat allemaal wel. Het is ook niet leuk. Daar ging mijn vorige stukje over.

Deze rellen zijn niet veroorzaakt door gefrustreerde burgers. Dit zijn mensen die bewust uit zijn op relschoppen, vernielen, intimideren en corona aangrijpen om eens lekker los te gaan. De mentale gezondheid van deze mensen is niet best, ze zijn doodziek. Hun verstand is weg. Als je nog een greintje gezond verstand hebt, ga je niet de winkels plunderen of ziekenhuizen belagen of hulpverleners en journalisten bedreigen. Dat kat en muis spelen met de politie irriteert mij mateloos.

Je hebt het recht om te demonstreren. Alleen begrijp ik niet, dat je dat nu gaat doen, terwijl je weet, dat een groep anderen er op uit is om zo’n demonstratie te misbruiken voor hun eigen genoegen. Ik hoorde de verontwaardiging van iemand, die geraakt was door een waterkanon. Tja, dan moet je daar maar niet heen gaan, denk ik dan.

Nu wordt er uitgebreid gediscussieerd over wat er met die relschoppers moet gebeuren. De meesten zijn voor een gevangenisstraf en een grote boete. Ik ook. Als je bewust zulke dingen doet, zijn er geen verzachtende omstandigheden. Ik hoorde net, dat de burgemeester van Den Bosch voorzorgsmaatregelen heeft genomen, omdat er vanavond weer rellen zijn afgesproken. De binnenstad van Den Bosch is een puinhoop. Coby, een van mijn vriendinnen woont daar en ik sprak haar vanmorgen. Ze is diep geschokt en verontwaardigd. Haar man is stadsgids en trots op zijn stad. Nu loop je daar over de glasscherven en zijn winkels dichtgetimmerd. Zo is het in veel steden. Nee, hiervoor zijn geen verzachtende omstandigheden. Hier passen zware straffen.

Ik hoop dat de mentale gezondheid van alle hulpverleners en gezagsdragers en van ons allemaal, normale mensen, goed blijft.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.