26 september 2020 Toch maar weer over Corona

Terwijl de vakantiekleren in de wasmachine zouden zitten, de koffer weer op zolder zou staan en ik nog eens de foto’s zou hebben bekeken, zou ik vandaag geschreven hebben over onze vakantie in Istrië, over de prachtige steden, de fantastische natuur, de andere cultuur, de nieuwe mensen, die we hebben leren kennen.

Helaas, corona gooide roet in het eten. Ik ben er niet geweest. Ik heb in mijn eigen tuin uitgebreid afscheid genomen van de zomer. Ook niet verkeerd, maar toch…

Corona beheerst nog steeds het nieuws. Het was een poosje wat minder dominant in de media en de mensen werden duidelijk nonchalanter. Ik merkte dat bijvoorbeeld in de supermarkt: geen schoongemaakte karretjes meer. Nu kan ik dat ook heel goed zelf, maar het gevolg was wel, dat veel mensen niet meer netjes op hun beurt wachten, maar zonder kijken vlak voor me langs een karretje grepen. Dit is maar een klein voorbeeldje zonder grote gevolgen (ik draai mijn hoofd wel even om). Maar wat moet ik denken van die actie #ikdoenietmeermee?  Die beheerste plotseling het nieuws. Een jonge vrouw, Famke Louise, mocht bij Jinek haar standpunt verdedigen. Alleen was het jammer, dat dat standpunt uit 1 woord bestond: maatschappij. Dat woord heb ik heel vaak uit haar mond gehoord, verder was haar inbreng nogal dom, vond ik. Het valt natuurlijk ook niet mee om tegenover een man als Gommers te zitten en iets tegen hem in te brengen. Ik had wel bewondering voor het geduld en de zorgvuldigheid waarmee hij haar benaderde.
Zij en veel anderen hebben hun steun aan die actie alweer opgezegd. Gelukkig maar, want de gevreesde 2e golf is er. “Wij zijn zat van het virus, maar het virus is niet zat van ons”. Dat vind ik een mooie uitspraak. Ik kan me heel goed voorstellen, dat je genoeg krijgt van al die beperkingen. Maar als je even nadenkt, is het toch niet zo moeilijk om je aan de basisregels te houden? Natuurlijk ga je wel eens de fout in. Maar opzettelijk naar bijeenkomsten gaan, waarvan je van tevoren weet, dat die regels niet gehouden (kunnen) worden? Daar kan ik me niets bij voorstellen. Dan schud ik mijn wijze hoofd.

Nee, ik zou niet graag in de schoenen van onze ministers staan. Ze doen het nooit goed in onze ogen. Mark Rutte wordt er zelfs op aangevallen, dat hij “bek” zegt. Onparlementaire taal. Dat zal best. Voor mij bleek daar duidelijk uit, hoe gefrustreerd hij was. Hij kan dat meestal heel goed verbergen, maar toen even niet. Van mij mag hij.
Waarschijnlijk zullen de maatregelen nog strenger worden. Het zij zo.
 Iedereen sterkte gewenst!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.