CORONA 5  29 APRIL 2020

Weer een nieuwe ervaring: een videofamiliebijeenkomst. (Mooi scrabblewoord…) Anneke en Teun, mijn zus en zwager, zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Goud voor hen dus! Peter had voor hen geregeld, dat we om 10.00u via de video contact zouden hebben en samen koffie zouden drinken met gebak. Dat is ook gebeurd. Ik zat op tijd voor mijn laptop en de een na de ander verscheen in beeld, al of niet ook met geluid. Het was heel komisch: eerst zag je van  sommigen alleen de schedels, dan weer lagen ze plat. Na heel wat gegoochel stond iedereen bij mij rechtop in beeld. Ik zat het rustig achter mijn laptop aan te zien. Mijn koffie was bijna koud en het gebakje op, maar we hebben Anneke en Teun toch allemaal kunnen feliciteren! We moeten toch meer oefenen om een echt familiegesprek te kunnen voeren…

Tja, je leert wat in deze bijzondere tijd.

Gisteren was ik gastvrouw in onze kerk. Mensen, die even een moment van rust, bezinning of gesprek willen, zijn meer dan welkom. “WELKOM IN GODS HUIS” staat er op het bord, waar normaal de liturgie op wordt aangegeven. Gistermiddag kwam er iemand binnen, die in Steenwijk was geboren en getogen, maar nog nooit in de Kleine Kerk geweest was. We praatten een tijdje. Nee, hij had geen behoefte aan bezinning of gebed, dat was al snel duidelijk, het was een gezellig praatje. Niets mis mee. Gewoon heel leuk. Met mijn collega-gastvrouw praatte ik de uren moeiteloos vol. Niet alleen over koetjes en kalfjes.

Vrijdag ga ik weer helpen bij de voedselbank. Noushin, een van mijn leerlingen vatte het, toen ze hoorde, wat ik in deze tijd uitspook, zo samen: “Voedsel voor het lichaam (voedselbank) en voor de ziel (kerk)”. ..

Tot 19 mei zijn de bibliotheken in elk geval nog gesloten. Tot zolang liggen de lessen dus ook nog stil. Ook de Voorleesexpres gaat tot dan toe niet gewoon door. Soms is er contact via internet. Maar voorlezen is toch iets van face-to-face, samen op bank.

Het is nu meivakantie. De zon schijnt niet meer zo stralend, zoals in de afgelopen weken, maar de cijfers zijn voorzichtig optimistisch. En de regen is heel welkom. Ik heb liever de zon, maar dat is persoonlijk.

Genoeg voor vandaag. Tot later.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.