27 februari 2019: 3 jarig bestaan van mijn website!!

Toen ik vanmiddag thuiskwam na een middagje jury van de voorleeswedstrijd was er een bericht van de beheerder van de website, dat mijn site vandaag 3 jaar bestaat. Zo: alweer 3 jaar! Ik kon het niet laten om even naar de statistieken te kijken: 2439 bezoekers, die samen 4746 keer een pagina hebben gelezen. Ook wordt aangegeven waar die bezoekers wonen. Velen in Nederland (ik kan zelfs zien in welke plaats), maar ook in de VS, Zuid-Afrika, ja, zelfs in China.

 Daar kan ik me eigenlijk helemaal niets bij voorstellen: Wie leest er nu in China mijn blogs? Geen idee, maar wel een leuk idee.

Mijn eerste blog was: “Waarom schrijf ik”. Wat ik daar schreef, geldt nog steeds. Ik schrijf over van alles en nog wat. Ik heb ze niet allemaal nagelezen, maar ik denk, dat veel verhalen gingen over lezen, taal, onderwijs, inburgering en het nieuws van de dag.

Dat zal wel zo blijven.

Vanmiddag, op deze prachtige lentedag, kon ik even in de zon zitten (ik geniet van elke zonnestraal). Het speet me, dat ik naar de voorleeswedstrijd moest, als jurylid. Maar dat gevoel duurde niet lang. Wat leuk  is dat toch! 10 kinderen, jongens en meisjes, streden om de ereprijs. Ze deden allemaal hun uiterste best en de meegekomen supporters steunden hen.

De winnaar werd Shivan, een jongen van buitenlandse afkomst. Hij las zo mooi en met zoveel plezier! Toen hij klaar was, vroeg ik hem: ”Jij vindt dit verhaal wel heel erg leuk he?” Hij antwoordde: “Ja, ik heb het boek wel 3 keer gelezen!”

Toen hij de winnaar was, kwam zijn vader naar voren en omhelsde hem. Ontroerend. Zijn moeder zette iedereen samen met ons: jury, organisator, presentator op de foto. De ouders kwamen ons bedanken.

Deze afloop heb ik nog niet eerder meegemaakt: Zo’n blijde familie, die die blijdschap ook zo spontaan uit.

Dit was een zonnige middag, ook al zaten we binnen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Joke
5 jaar geleden

Zo was het ook ! Mooi beschreven ☺