3 oktober 2020 Weer mondkapjes

3 oktober 2020 Alweer mondkapjes

In mei van dit jaar schreef ik, dat ik het woord mondkapjes niet meer kon horen. Toen was het onderwerp bijna dag en nacht in het nieuws. Een ware stroom van deskundigen kwam aan het woord. Ze waren voor, tegen of neutraal. Meer mogelijkheden zijn er volgens mij ook niet. In de daaropvolgende maanden was het onderwerp iets minder in het nieuws, maar de afgelopen week was het weer raak. Ik vond en vind het hilarisch en ook irritant.
Elke dag kwamen er weer maatregelingen, dringende adviezen bij en elke keer waren er weer meer vragen: Wanneer nu wel en wanneer nu niet? Die vragen om duidelijkheid irriteerden mij. Nee, toch niet die vragen, wel die onduidelijkheid. Wees toch duidelijk: Mondkapjes overal verplicht, behalve thuis. Geen advies, een verplichting. Ik weet wel, dat je dan weer vragen krijgt over de handhaving en boetes enz., maar dat moet dan maar, daar is vast wel een creatieve oplossing voor. Dan ben je duidelijk.
Ze luisteren helaas niet naar mij.
Mondkapjes beperken je wel bij bepaalde dingen: je kunt een ander moeilijker verstaan; je blik wordt wazig, omdat je bril beslaat; je ruikt minder; je praat onduidelijker. Ha: oren, ogen, neus en mond…. De rest blijft het gewoon doen. Ik weet het zeker, want ik heb het geprobeerd. En misschien biedt zo’n ding alleen schijnveiligheid, dan nog draag ik het. Ik hoorde een jongeman vanmiddag zeggen: “Als een ander zich veiliger voelt, als ik een mondkapje draag, dan doe ik dat”. Dat is altruïstisch!
Vandaag is Trump weer eens in het nieuws. Nu omdat hij in het ziekenhuis ligt met corona. Een paar maanden geleden heb ik hem wel eens stiekem en heel onchristelijk een virusje toegewenst en nu heeft hij het. Er worden al heel wat grappen over gemaakt en dat snap ik heel goed. Ik neig ook tot enig leedvermaak na al zijn uitspraken. Hij is echter wel de president van Amerika en daar benijd ik dat volk niet om. Wat een aanfluiting was dat debat van afgelopen week! Het was goed geweest, als hem de mond gesnoerd werd, desnoods met een mondkapje. Het is mij nog steeds een raadsel waarom zoveel mensen hem steunen.
Ik ben blij dat ik in Nederland woon en niet zo’n president heb.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.