CORONA 8 – 25 MEI 2020

Deze “werkweek” ben ik goed begonnen. Om 10.00u zat ik bij de kapper!. Mijn coronakapsel werd vakkundig bijgewerkt. Eindelijk. Elke morgen dacht ik, als ik in de spiegel keek: “Hm. Gelukkig ziet niemand me zo”. Ik moest heel wat moeite doen om er enigszins acceptabel uit te zien. Vreemd genoeg kwam ik erachter, dat ik mijn haar niet zo vaak moest wassen. Even natmaken en daarna föhnen leverde een veel minder slecht resultaat op. Het is maar, dat je het weet…

Wat een onzin eigenlijk om dit op te schrijven. Dat had ik ook nooit gedaan, als het geen Coronatijd was. Alles is anders. Nog steeds. De regels worden soepeler en ik ben benieuwd, welke invloed dat heeft op de cijfers. Cijfers: minder sterfgevallen, minder ic-opnames, minder besmettingen.. Heel fijn om te horen. Maar achter al deze cijfers zitten wel mensen. Verdriet, eenzaamheid, beperkingen. Minder sterfgevallen? Minder ziektegevallen?  Minder besmettingen? Ja, fijn, maar het verdriet bij al deze mensen is er niet minder om.  

Afgelopen vrijdag hielp ik weer bij de voedselbank. Nieuwe cliënten en ik vrees, dat er de komende weken alleen maar bij komen.

Vanmiddag was ik weer gastvrouw in onze Kleine Kerk. De kerk is elke middag open voor mensen, die behoefte hebben aan een gesprek, een kaarsje willen branden,  of zich even in stilte willen bezinnen. Vanmiddag kwam er niemand. De behoefte aan bezinning daalt. We gaan blijkbaar zo langzamerhand over tot de orde van de dag.

Toch heb ik genoten van deze middag. Nee, je zit er niet alleen, maar met een andere broer of zus uit onze kerk. Vanmiddag was ik samen met Bertha. We kenden elkaar niet, hadden nooit met elkaar gesproken. We hadden allebei wel voorstudie gedaan: Het fotoboek van de kerk is daar heel geschikt voor. De uren zijn voorbijgevlogen. Wat is de wereld toch klein. Ook nu weer waren er veel herkenningspunten. Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Dan raak je niet uitgepraat. Je leert elkaar ook veel beter kennen: Het gaat gelukkig verder dan : “Hoe gaat het?” “Goed. Met jou ook?” We spraken over haar en mijn ervaringen. Heel open, heel eerlijk.

Dat is voor mij winst uit de coronacrisis tot nu toe.

De onlinediensten waardeer ik ook. Eerlijk gezegd kan ik online veel beter luisteren. Ik geniet van de zang. Ik probeerde eerst mee te zingen, maar zonder mijn inbreng klonk het veel mooier, dus daar ben ik mee gestopt. Geen afleiding en ja..,, ik durf het bijna niet te zeggen, maar doe het toch: Niet alle muziek vind ik mooi. Niet alle Opwekkingsliederen maken mij opgewekt… Daar heb ik eerder al over geschreven. Dan ga ik koffiezetten . Ook niet verkeerd! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.