Vliegt de tijd??    

Eind augustus. Erg warm. Warmste zomer ooit? Een paar werken geleden hadden we nog de slechtste zomer ooit, volgens de weerman. Dat heb ik niet zo ervaren. Volgens mij heb ik nog nooit zo vaak buiten genoten van/in mijn tuin op mijn stoep. Ik zou er mijn dagboek van de laatste jaren op moeten naslaan om te zien, of dat waar is. Dat ga ik nu even niet doen. Dat dagboek is er wel. Daar staan niet alleen dingen over het weer in. Belangrijker vind ik, dat er zoveel gebeurd is. In de wereld, in ons land, voor mij persoonlijk. Wie ervaart dat niet?

De tijd vliegt… Ja, inderdaad. Zo lijkt het. Vorige week zaterdag hadden we een broers-en zussendiner bij Jan en Ria in Dronten. Zo nu en dan is het goed om als broers en zussen bij elkaar te komen. Nu onze ouders er alleen nog in onze herinnering zijn, gebeurt dat niet meer zo regelmatig.

We halen natuurlijk herinneringen op. Wat lijkt het allemaal lang geleden. Van de laatste tijd hebben we niet zoveel gezamenlijke herinneringen. Iedereen is zijn eigen weg gegaan. Ook van vroeger hebben we niet dezelfde herinneringen. We zijn uit elkaar gegroeid, eigen wegen gegaan.

De tijd vliegt.. mijn moeder zei dat heel vaak. Ze werd 96 en had niet echt veel meer te doen. Toch vlogen de weken voor haar voorbij. Peter had daar een verklaring voor:

Als je 12 jaar bent is een jaar 1/12e van je leven; als je 60 bent is een jaar 1/60e van je leven. Logisch, dat alles steeds sneller lijkt te gaan, toch?

Lijkt heel plausibel.

Natuurlijk duurt een etmaal net zo lang als 100 jaar geleden. 24 uur. Al ben ik nog geen 100, ik heb wel het gevoel, dat de tijd steeds sneller gaat. Een week is zomaar voorbij. De eerste vergadering voor het nieuwe seizoen is al weer voorbij. Volgende week start alles weer. Het is zo maar weer Kerst. Kun je het je voorstellen? Nu in zo weinig mogelijk kleren aan op de stoep, dan in een dikke trui bij de verwarming? Ongelooflijk.

Toch zal het zo wel gaan.

De tijd vliegt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.