DOUBLE DUTCH 3

Tja, ik kan het niet laten:: weer een double Dutch blog.

De laatste weken heb ik weer zoveel leuke taalfouten gehoord! Ik maak er een verhaaltje van. Fictie en non-fictie door elkaar. Realfacts en irrealfacts.

Afgelopen week werd Macron president van Frankrijk. Hij nam zijn blad niet voor de mond en viel niet tussen de boot en het schip. Het is hem niet voor de wind gegaan: hij heeft er veel aan verdiend. Zijn campagne was succesvol en als druppel op de hete plaat, als klapper op de vuurpijl, won hij de verkiezingen.

Intussen doet Trump ook weer veel horen. Of liever lezen. Terwijl de poten onder zijn voeten vandaan gezaagd worden, probeert hij alles tot goede banen te leiden. Hij kan er in geen velden of wegen bij, maar hij doet geen water bij de thee en dat is Trump uit de voeten..

De formatie is tot nu toe niet gelukt. GroenLinks haakt massief af. Een politici, die geen mening mag hebben, nou ja, daar kraait geen hond naar. Er zijn steken gevallen, dit kun je tot je laten bezinken, maar dat heb ik met de paplepel opgegeten. Dat is een waarheid als een stier.  De politie probeert begrip te grijpen op de situatie, maar of dat zich staat te gebeuren??

Hoe het verder gaat? Dat hoor ik de komende tijd wel. Ik heb vrienden gesloten met de radio en de kranten. Ik houd iedereen uit de hoogte.