Fruitig vliegen

Ik houd van fruit. Een lekkere appel, een sappige sinaasappel, een peer, heel lekker allemaal.

 Ik heb ook vaak gevlogen. Daar houd ik niet echt van. Na een half uur heb ik er al genoeg van. Je kunt geen kant op. Voordat ik in het vliegtuig zit, heb ik al vliegtuigogen. Zo’n zwaar gevoel boven je ogen, net zoals wanneer je een hele middag op de computer hebt gewerkt en het steeds niet lukt. Frisse lucht nodig en een niet al te zure pruim.

Fruit, vliegen….

 Dan kom je vanzelf bij: FRUITVLIEGJES….. wat heb ik daar een hekel aan. Vanmorgen kwam ik in mijn keuken en zag nog 1 fruitvliegje vliegen. Die probeerde ik te vangen, maar hij ontkwam . Na het ontbijt wilde ik afwassen en toen zat er een heel aantal op de kraan. Hoe krijgt hij (of is hij een zij?) dit voor elkaar? Geen idee. Volgens mijn bescheiden mening zijn er altijd 2 nodig om te vermenigvuldigen. Zal wel naïef zijn.

De laatste tijd is het een plaag: mijn keuken is nog nooit zo schoon geweest. Nee, er staan geen etensresten, nee, het aanrechtdoekje is niet oud. Nee, de afvalbak is niet vol. Ja, elke dag een nieuw en schoon exemplaar, dat vond de minister een tijdje geleden nodig om te adviseren.  Ja, ik heb allerlei vangdingen aangeschaft en nee, die helpen niet. Nou ja, er sneuvelen er wel veel, maar ze worden niet uitgeroeid. Ik ben echt wel een dierenvriend. Een hond en een kat heb ik ooit goed verzorgd, maar fruirvliegjes? NEE.

Ik dop mijn eigen boontjes uit mijn eigen tuin terwijl die krengen om me heen vliegen. Zelfs mijn koffiekopje laten ze niet met rust. En ik drink alleen zwarte koffie. Zelfs buiten komen ze me nog plagen. En ik zit zo graag buiten, met koffie.  En met een boek natuurlijk.

Ik vind het een plaag.

Wie heeft de oplossing??

 

Typ hier jouw vraag