Wat een verbazingwekkende tijd…

Dit weekend heb ik Pasen gevierd. In alle rust, vrede, vreugde en gezelligheid. De Opstanding van Jezus is realiteit voor mij. De weg naar God is open. Vrede en veiligheid zijn gewaarborgd!

Dan de krant van vandaag.

Erdogan wint nipt, Turkije is uiterst verdeeld. De doodstraf wordt daar misschien weer ingesteld. Vorige week hoorde ik, hoe de uitvoering daarvan in de VS tot vreselijke toestanden kan leiden. Ik werd er misselijk van.

Noord-Korea vuurt weer een raket af (die ontploft bij de start, dat wel) en sluit een kernoorlog niet uit. De president neemt een indrukwekkende parade af, met een kapsel, waar voetballers nog iets van kunnen leren, als ze zichzelf niet serieus nemen.

Trump spreekt met China en komt er achter, dat de situatie veel ingewikkelder is, dan hij dacht. Ik denk wel vaker, dat hij anders denkt, dan van een president gedacht en verwacht mag worden…

De ex-president van Zuid-Korea hangt een levenslange gevangenisstraf boven haar hoofd wegens corruptie. Maar Zuid-Korea is wel een belangrijke speler in het spel. Hoe betrouwbaar is dit land?

Een psychopaat (ik kan zo iemand toch echt niet anders noemen)zet een filmpje op Facebook, waarin te zien is, hoe hij een willekeurige man vermoordt en hij meldt ook trots, dat hij nog veel meer mensen vermoord heeft.

Veel doden tijdens de boeddhistische nieuwjaarsviering.

Een echtpaar doodgeschoten en achtergelaten in de bosjes.  

Veel onrust in Groningen over de schadevergoeding door de aardbevingen.

Nee, vrede, vreugde en veiligheid zijn nog ver te zoeken.

Nou ja, laten we het niet overdrijven: Feyenoord won weer en is hard op weg naar de landstitel. Dat is goed nieuws!

En serieuzer: Wij konden in ons land nog in vrijheid, vrede en vreugde Pasen vieren. Daar kunnen we dankbaar voor zijn. Dat is lang niet voor iedereen weggelegd in deze wereld.

Toch een positief einde van deze blog: de zon schijnt! Ik kan mijn plantjes weer buiten zetten. Zo nu en dan zie ik de regenboog, dan regent het voor en achter schijnt de zon. Heel bijzonder vind ik dat. Wel kijk ik met angst en beven naar de boontjes, bietjes, komkommers en geraniums , die ik al in de volle grond geplant heb.

Op hoop van zegen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.