Savannah en Romy

Wat een verdriet, wat een wanhoop, wat een verbijstering , wat een vragen afgelopen weekend. 2 meisjes van 14 jaar vermoord. 2 jongens van 14 en 16 jaar als verdachten opgepakt.

Dit is het ergste, wat ouders kan overkomen. Ouders horen niet aan het graf van hun kind te staan. Dat is de omgekeerde volgorde.

Ouders horen niet te horen, dat hun kind een moordenaar is. Voor de goede orde: dit is niet bewezen, maar zo lijkt het wel.

Ik heb veel aan beide families gedacht, afgelopen weekend. Allemaal slachtoffers. Allemaal levenslang.

Er zijn zo veel vragen. Wat is er precies gebeurd? We willen het weten, ik wel in elk geval.

De media besteden er heel veel aandacht aan. Heel veel aandacht voor die meisjes. Terecht. Heel veel aandacht voor die families en hun wanhoop en verdriet.. Terecht. Heel veel aandacht voor de klasgenootjes. Terecht. Heel veel aandacht voor de betrokkenheid van beide gemeentes. Terecht.

Ik moest ook denken aan de vermoedelijke daders, aan hun familie, aan hun klasgenoten. Die aandacht heb ik gemist.

Ja, zij hebben, als het echt zo is , iets vreselijks gedaan. Zij verdienen dan een grote straf. Maar ik heb ook medelijden met de daders. Daar moet een verhaal achter zitten. Dat verhaal kennen we niet. En hun families, hun vrienden, hun klasgenoten.. 

Maandag was de dominee van de gemeente in Bunschoten, waar Savannah en haar familie lid van zijn, bij Eva Jinek op tv. Hij sprak ook uit, dat hij medelijden heeft en ook bidt voor de mogelijke daders en de families van de mogelijke daders. Eva Jinek was daar heel verbaasd over. Deze dominee legde het duidelijk uit en Eva luisterde met respect. Nee, waarom God dit toeliet, daarop is geen antwoord. Dit doet ook God verdriet. Dit mag niet. Waarom gebeurde het dan toch? Het gaat ons verstand te boven. Deze dominee sprak uit, dat hij gelooft, dat God erbij is, de Trooster is gekomen, het is Pinksteren. Het verdriet is vreselijk groot. Voor alle families. Laten we dat niet vergeten.

Ik heb groot respect voor de manier waarop deze dominee de dingen verwoordde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.