Smaken verschillen! 3 maart 2018

Gisteravond keek ik naar De Wereld Draait Door. Dat doe ik wel vaker, want ik vind het wel een leuk programma. Jinek vind ik interessanter, maar dat terzijde. Gisteravond was Waylon er weer. Deze week zong hij elke avond een liedje en deze avond zou hij bekendmaken, welk liedje hij op het Songfestival zal gaan zingen. Ik heb een paar van zijn liedjes gehoord en ik was niet enthousiast en dat is heel eufemistisch gesproken. In de eerste plaats luister ik altijd eerst naar de muziek, daarna naar de tekst. De muziek van de liedjes, die ik gehoord heb, was, in mijn oren, alleen lawaai. Elektronische geluiden met een hoop lichteffecten. De tekst kon ik bij geen enkel liedje verstaan. Dat zal aan mijn kennis van het Engels liggen. Het zingen van Waylon vond ik niet mooi, een gebarsten stem, te veel geschreeuw en als hij op deze manier een hele avond zingt, is hij aan het eind zo schor als wat. Smaken verschillen, want er werd hard geapplaudisseerd en de kritieken waren alleen maar positief: prachtig gezongen, geweldige melodie, enz.

Gisteravond ben ik er echt voor gaan zitten: nu wil ik echt goed luisteren. Het liedje heet Outlaw in ‘em. Dat werd van tevoren in beeld gebracht.  Ik vertaalde dat heel snel voor mezelf in: buitenbeentje. Weer kon ik van de tekst niets verstaan en ook bij dit liedje was de muziek voor mij een grote brij. De lichteffecten en camerabeelden maakten alles heel onrustig, soms zelfs griezelig en de mimiek en bewegingen van Waylon versterkten dat. Ik was niet onder de indruk, integendeel, ik vond het helemaal niets. Smaken verschillen, want ook dit liedje kreeg applaus , gejuich en gefluit als beloning. Iedereen was dol enthousiast en deskundigen gaven hun mening: fantastisch, muzikaal hoogstandje, enz.

Ik heb vandaag de tekst van het liedje opgezocht, want ook bij de tweede keer kon ik er niets van verstaan. Nu heb ik de tekst gelezen en die zo goed mogelijk voor mezelf vertaald. Wat ik er uit opmaak: iedereen heeft een outlaw, een balling, een buitenbeentje in zich. Dat zal best. Daar kun je over discussiëren en dat zou interessant zijn. De rest van de tekst vond ik onsamenhangend en met beeldspraak, die mij niet aanspreekt.

Volgens Waylon moet je op het songfestival opvallen door iets nieuws te brengen. Je moet durf hebben. Ik ben benieuwd, hoever hij komt. Dat merk ik wel, als ik naar de stemming aan het eind kijk. Die vind ik altijd spannend, de rest laat ik aan mij voorbij gaan.

Smaken verschillen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.