WAT EEN NIEUWS!!  16 augustus 2019

Vakantietijd/komkommertijd???

Tjonge, wat werd ik gistermorgen wakker met wereldnieuws. Schokkend! Nee, geen twitter van Trump of iets over de VS en China, nee, dit nieuws:

De zoon van Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, gearresteerd vanwege een gewapende roofoverval.

Dat meldde de Telegraaf, misschien in chocoladeletters, maar dat weet ik niet, want ik lees die krant niet.

De hele dag ging het erover op NPO-radio 1. In de loop van de dag werd er meer duidelijk over wat er nu werkelijk gebeurd is. Kattenkwaad, kwajongenswerk, dat is wat ik eruit gedestilleerd heb. Heel verkeerd, heel stom, strafbaar. Goed dat hij opgepakt is door de politie. Er zal een hartig woordje met hem gesproken zijn, zowel door de politie als door zijn moeder. (Ik mis de vader in dit verhaal.). Ik hoorde iemand zeggen: ”Hij praat nu vast liever met de politie, dan met zijn moeder.” 

Gistermorgen was ik suppoost in de kerk. Er kwamen 2 mannen binnen. Afkomstig uit Amsterdam. Ze genoten van de rust in deze streek: “In Amsterdam kun je je niet meer bewegen zonder te struikelen over al die toeristen, het is vreselijk. Bezoek kan er niet meer komen, de parkeerkosten zijn gigantisch hoog. Overal ruik je de drugs”. En daar kwamen nog wel een paar negatieve dingen bij. Uiteraard kwamen we ook bij de burgemeester uit. Ze hadden geen goed woord voor haar over. Ik waagde nog even te zeggen, dat ik het vreemd vond, dat het “misdrijf” van haar zoon zo in de publiciteit kwam. “Als het mijn zoon was, stond het echt niet in de krant”. Nu heb ik geen zoon en ook geen dochter, maar dat weten zij niet. “Ze leven in een glazen huis, Dat moet je je realiseren. De burgemeester heeft zoveel plannen, doet zoveel uitspraken en als ze haar eigen kind dan niet in de hand kan houden, houdt het vertrouwen op!”. Zo ging het gesprek ongeveer. Er kwamen gelukkig andere mensen binnen, want dit zou een gesprek zonder einde worden.

Ik leef mee met de zoon van Femke Halsema. Nee, wat hij deed was fout. Daar moet hij voor gestraft worden. Dat zal ook best wel gebeuren, maar dat hoeven wij niet te weten.

Ik leef mee met al die kinderen van politici, dominees, rechters, noem maar op. Zij leven echt in een glazen huis. Hun gedrag heeft invloed op de carrière van hun ouders. En andersom.

Ik leef mee met die ouders. Wat een verantwoordelijkheid!

Ik leef ook mee met de media….. Wat een verantwoordelijkheid! Wat publiceer je wel en wat niet?

Dit nieuws is gelekt. Kwalijk!. Ik vraag me af, waarom iemand dit gedaan heeft. Ik vraag me ook af, waarom de Telegraaf dit heeft gepubliceerd. Allerlei  “complottheorieën” komen voorbij. Die mannen van gistermorgen waren, naar mijn gevoel, niet voor rede vatbaar: “De burgemeester roept van alles, maar ze kan haar eigen kind niet in de hand houden. Ze is onbetrouwbaar”.  Heel kort door de bocht, vind ik. Zij hebben zelf geen kinderen, dat werd me wel duidelijk. Ze grijpen dit voorval aan om de burgemeester af te serveren. Goede gelegenheid om alle problemen, die er in Amsterdam zijn, op de burgemeester te projecteren.

Ik denk aan die jongen. Een puber in een glazen huis. Blijkbaar was het nodig, dat er een alarmpistool in huis was. Dat is op zich al een veeg teken! Hij heeft dat om stoer te doen meegenomen naar zijn vrienden. Dat liep uit de hand. Zo stel ik het me voor. Gewoon heel stom! Dat beseft hij nu echt wel, denk ik. Hij heeft hier vast van geleerd.

Dan is er toch een winnaar……

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.