Wat een weer!

“Wat een weer”.

Meestal hoor je die uitspraak als het regent, stormt of sneeuwt.

Wij Nederlanders praten altijd over het weer. In de supermarkt, in de trein, het maakt niet uit waar. Toen ik in Zuid-Afrika woonde en werkte, hadden we het daar nooit over.

Deze week vliegen de waarschuwingen en tips je om de oren. De leukste (en gevaarlijkste) tip kreeg ik net van een vriendin. Zij had dit gehoord: ”Drink 2 liter water als het heet is”. Haar commentaar: ”Niet doen!! Dan brand je je bek!!” Taal is zo leuk! 

Ja, het is extreem warm, ik kan het niet ontkennen, het is gewoon zo. Al mijn gordijnen zijn dicht. De achterdeur staat nu nog even open, maar ik doe die zo dicht. Binnen is het 23,4, buiten 25, 3 graden. Dankzij Wooncept is mijn huis net op tijd aan alle kanten geïsoleerd. Ik trek me nu even terug in huis. Fijn, dat dat kan.

Ik luister graag naar NPO-radio 1. Deze weken is er de Tour de France. Die verslagen en die verhalen, daar luister ik dus graag naar. Maar ik vraag me wel af, of dat gezond is. Niet het volgen als kijker of luisteraar van de tour, maar als renner. Ik weet het antwoord wel: NEE.

Maar goed, wie ben ik… Ik ben alleen een passieve sporter, ik kijk graag naar sport…

Extreme weersomstandigheden: Tour de France, Nijmeegse vierdaagse. Onverantwoord??

Daar hebben we vroeger nooit over nagedacht. De Avondvierdaagse was in Steenwijk een jaarlijks spektakel. De aankomst op de Meppelerweg was eerst een echt feest, maar het eindigde in chaos. Ik ga niet meer kijken en dat heeft niets met het weer te maken.

Extreme weersomstandigheden… Die zijn er nu.

Codes om je te waarschuwen. Zijn die nu echt nodig? Kunnen we nu echt niet meer nadenken en doen wat realistisch is?

In mijn straat hangen 2 omgedraaide vlaggen. Ik heb daar moeite mee. Nee, ik heb mijn buren daar nog niet op aangesproken om hun reden te horen. Zo vaak spreek ik hen niet.

Omgekeerde vlag, zo leerde ik, betekent, dat het land in nood is. Is dat nu echt zo? Is het niet veel beter om die vlag allemaal weer om te keren en er samen voor te gaan? ? Lijkt me wel.

Wat een weer

Binnen is het nu 25, 8, buiten 26,9.  Niets om over te klagen.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.