11 februari 2021 VERADEMING

11 februari 2021 VERADEMING!

Ja, wat een verademing: sneeuw i.p.v. corona! Wat kan ik daarvan genieten. Vooral als er nog een ongerepte witte laag ligt. En ik moet eerlijk zijn, ik geniet er nog meer van omdat corona niet meer de nieuwsberichten overheerst. Vandaag is het alweer minder, maar de afgelopen dagen ging het steeds over code geel of code rood en niet de weg op, als het niet nodig is. Nu gaat het over schaatskoorts i.p.v. koorts door corona. Onschuldiger zou je denken. Maar dat is niet waar, want nu gaat het weer over de Elfstedentocht en over toertochten of andere wedstrijden. De verontwaardiging is groot als die niet gehouden kunnen en mogen worden. En er wordt gevraagd om vrijstelling van de avondklok voor ijsmeesters.

Ik kan niet schaatsen. Ik heb het vroeger wel geprobeerd, maar stond altijd naast die houtjes of lag op mijn gat. Ik heb heel vaak op het ijs van de Looiersgracht gelegen…Toch kan ik me goed voorstellen, dat veel mensen wel graag schaatsen. Het is een prachtig gezicht en er heerst een heel fijne sfeer. Ik heb wel vaak staan kijken en dan verbaasde ik me erover, dat de mensen hun spullen zo achterlieten op de kant. Zou je normaal nooit doen, denk ik, dan was je ze zo kwijt. Maar in die typische sfeer kan dat. Ga dus vooral schaatsen, als je dat graag wilt. Let er dan wel op, dat het ijs veilig is en houd je aan de coronaregels!

Toch nog even over corona: de scholen mogen weer open! Een beetje dubbel was dat wel afgelopen maandag: nou ligt er sneeuw en dan moet je weer naar school! Sommige scholen bleven dicht, omdat de wegen te slecht waren. Die kinderen hadden dus “geluk”, maar ik denk dat er op de andere scholen ook uitgebreid tijd was voor sneeuwpret.
Er zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden aan het opengaan van de scholen. Daar heb ik weer een nieuw woord door geleerd: Snottebellenbeleid. Een snotneus? Thuisblijven en testen. Besmet? Hele groep in quarantaine. Een grapjas voegde er nog een mooi scrabblewoord aan toe: Snottebellenbellenbeleid. Je moet dus bellen bij een snottebel.
En als je na schaatspret met een hele groep corona krijgt moet je je hand in eigen broekzak steken..

Sneeuw? Een verademing na Trump en corona, al strooit Baudet nu weer zout op de sneeuw.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.