Bijzonder weekend.

Songfestival, Macron president van Frankrijk, Mariet, Having en Thomas op bezoek,  Peter en Jose allebei 60 jaar, tweets van Trump, preek over de Heilige Geest, Feyenoord landskampioen, de moestuin in de gaten houden, contact met juf Verleur….

Alles in willekeurige volgorde.

Als ik er over nadenk, nu, op maandag, terwijl de zon schijnt en ik vandaag geen afspraken heb, vind ik het tijd om eens lekker te filosoferen.

Ik heb net nog eens even mijn moestuin geïnspecteerd. De aardbeien bloeien. Als de Avondvierdaagse er is, kan ik vast brood met aardbeien eten. Dat was vroeger vaste prik: voor je ging wandelen, eerst boterhammen met aardbeien. Dan had je genoeg energie om goed in de maat achter Crescendo aan een poging te doen om de prijs van de best lopende groep te winnen. Ik weet niet, of wij die ooit gewonnen hebben, maar ik weet wel, dat die prijs nu niet meer bestaat. De laatste jaren, dat ik de Avondvierdaagse liep met mijn school had ik geen aandacht voor netjes in de maat lopen. Wel voor kinderen, die ik uit de berm moest sleuren, bij de sloot vandaan. Sommigen op teenslippers…Geen Avondvierdaagse meer voor mij.

Peter en Jose 60 jaar. Daar wil ik wel bij zijn. Dat kostte nog wel wat moeite, want de locatie was niet zo gemakkelijk te vinden. Na de kerkdienst gauw op weg. Toen ik aan kwam, na veel zoeken, was de lunch bijna voorbij. Geeft niet, ik had in de auto al broodjes gegeten en ik houd niet zo van al die koude gerechten. Geef mij maar  een lekkere biefstuk.. Echte gesprekken heb ik niet kunnen voeren, maar het was goed om erbij te zijn. Peter zei me heel duidelijk, hoe hij mijn komst gewaardeerd heeft. Daar doe je het voor.

De terugweg werd begeleid door Langs de lijn. Ik hoorde, hoe Feyenoord landskampioen werd. Tot mijn grote vreugde. Ik ben fan van Feyenoord. Waarom? Geen idee. Nou ja, misschien omdat veel anderen in mijn omgeving fan zijn van Ajax. Gewoon tegendraads dus. Daar heb ik wel vaker last van. Bovendien bewonder ik Dirk Kuyt.

Een bijzonder weekend: nieuwe foto met Thomas, 400km gereden op zondag, Feyenoord kampioen, preek over de Heilige Geest. Contact met juf Verleur, mijn juf uit klas 1. Ik zie haar nog zo voor me. Facebook kan ook leuk zijn.

Over die preek moet ik nog eens goed nadenken.