DOE EENS GEK..

Zo nu en dan moet je gekke dingen doen. Ik bedoel: dingen, die je normaal (bijna) nooit doet. Gisteravond was het bij mij zover: Lady’s night.

Vroeger

Een keer eerder ben ik op zo’n party geweest, samen met een paar vriendinnen. Zij hebben mij overgehaald, want ik heb eigenlijk niets met zulke dingen. Te veel “high-society” het feest werd gehouden in een garagebedrijf. Een groot podium stond opgesteld, tribunes, natuurlijk bijzondere verlichting en bijbehorende muziek. De tribunes werden bezet door vrouwen in alle soorten en maten. Velen tot in de puntjes opgemaakt en piekfijn gekleed. Ik sta altijd verbaasd te kijken naar vrouwen, die op enorm hoge hakken lopen. Hoe kunnen ze op de been blijven! Dat krijg ik niet voor elkaar, ik sta liever met beide benen stevig op de grond. Echt thuis voelde ik me niet te midden van dit publiek. Even doorbijten. Er kwam een modeshow, een presentatie van een kapper en nog een paar dingen, die ik niet meer weet. Er stonden stands van verschillende winkels, waar je langs kon slenteren. Het was te druk om goed te kunnen kijken. ’t Leek de huishoudbeurs wel, maar dan in het klein. Daar ben ik ook één keer geweest, maar nooit weer. Al die hebberige vrouwen staan me tegen. Als het bij een stand erg druk was, wist je zeker, dat daar iets weggegeven werd of dat er iets te eten te krijgen was. Zo erg was het die avond niet, maar ik wist aan het eind wel: dit is niet echt iets voor mij.

Toch weer.

Gisteravond ben ik toch weer gegaan, maar nu namens Veilig Verkeer. Het was weer in een garage en we hadden een reactietestapparaat bij ons, toepasselijk in een garage. (Zo’n apparaat bestaat uit een beeldscherm en daaraan gekoppeld 2 pedalen, gas en rem. Op het beeldscherm verschijnt het woord stop, dan moet je het rempedaal indrukken. De reactietijd wordt gemeten).

Over mijn kleding hoefde ik me niet druk te maken, als je namens VVN gaat, draag je een VVN-shirt. Daar past gelukkig geen rokje bij, dus een gewone spijkerbroek is prima. Ik was wel benieuwd, wat er daar zou gebeuren.

Alles was lang niet zo groots opgezet, er stond een aantal stands, een paar dure auto’s en er liepen al heel wat vrouwen rond. We werden welkom geheten door de directeur en we kregen een centrale plek aangewezen. Er kwamen heel veel mensen op onze plek af. Ook hier weer alle soorten en maten, maar geen deftige kleren, geen hoge hakken, overal werd lekker plat gepraat. Heel informeel.

Ik vind het fijn om iets te doen te hebben en dan met veel mensen te praten. Sommigen aarzelen of ze wel een poging zouden wagen. Als ik dan zie, dat ze eigenlijk best willen, praat

ik ze wel op de stoel. Prachtig om te zien, hoe iedereen de test begint. De één doet het zo even, een ander moet je wel 3 keer uitleggen, wat de bedoeling is en dan gaat het nog mis. Sommigen vertellen intussen een heel verhaal. Over het verlengen van het rijbewijs, over een zieke man, over een ongeluk, ruzie in de auto, enz. enz. Bij een paar vrouwen zou ik niet graag in de auto zitten… Na al die vrouwen kwamen er een paar stoere jongemannen. Die hadden al een tijdje staan kijken en toen de vrouwen weg waren, wilden zij het ook proberen. Dat zouden ze wel beter doen, dachten ze. De eerste jongen deed het heel goed, heel snel. Hij keek er heel zelfverzekerd bij. Tja, toen kon ik me niet inhouden, ik blijf toch onderwijzers en dacht: Ik zal je een lesje leren. Bij zijn derde poging leidde ik hem af met de vraag of hij wel eens belde in de auto. Terwijl hij antwoordde moest hij reageren op het stoplicht. Hij was een stuk langzamer en het werd hem wel duidelijk, dat bellen in de auto niet echt verstandig is. Ik heb niet de illusie, dat hij het niet weer zal doen, maar we hebben wel gelachen.

Toch nog niet zo gek.

De avond ging op deze manier heel snel voorbij en was toch zo gek nog niet! Niet, dat ik nu al die feesten af ga lopen, maar ik vind het gewoon heel leuk om met al die verschillende mensen te praten. Met de één praat je heel serieus; met de ander lach je hartelijk; weer een ander kun je lekker voor de gek houden en er samen om lachen. Daar geniet ik van. Een prachtige bos tulpen