Passie voor Pasen 30 maart 2018

Gisteravond heb ik naar de Passion gekeken. In de afgelopen week heb ik geluisterd naar de Mattheuspassion.

Ik heb een passie voor Pasen. Toen ik nog voor de klas stond, vond ik het fantastisch om die verhalen te vertellen. Ik kwam er zelf steeds weer diep van onder de indruk: Jezus, de Zoon van God, die dit allemaal voor ons over had. Hopelijk heb ik dat over kunnen brengen op de kinderen.

Gistermorgen had ik daar met een van mijn leerlingen een gesprek over. Deze mevrouw is Moslim. Ze vertelde, dat haar dochter  Goede Vrijdag maar een rare naam vond: Iemand sterft en dan toch Goede Vrijdag? Ik heb geprobeerd om uit te leggen, dat het eigenlijk de beste vrijdag was, die er ooit geweest is en ooit zal zijn. Ik weet niet, of dit overgekomen is, onze conversatie gaat nog wel eens wat moeizaam. Zij praat heel snel en ik versta lang niet alles en dat zal ook voor haar gelden. Toch is het fijn, om niet alleen over grammatica te praten…

De beste Vrijdag, die er ooit was. Dat heb ik  ook altijd aan mijn leerlingen op school verteld en dat geloof ik nog steeds. Daarna komt Pasen. Opstanding, Overwinning. De Passion zou een vervolg moeten hebben. Zondagmorgen een prachtig feest in de Bijlmer. Met Jezus als overwinnaar.

Ik vind het verbazend, dat er zoveel mensen naar de Passion hebben gekeken en hoeveel reacties dit oproept. Inhoudelijk zal er best wel wat op aan te merken zijn, maar ik vond het indrukwekkend.

Het bleef niet bij het sterven van Jezus, Hij is ook weer opgestaan! Daarom zou een vervolg zo goed zijn.

Zondagmorgen mag ik het Opstandingsverhaal voorlezen in onze kerk. Dat vind ik heel fijn, want ik mis nog steeds het vertellen van dat verhaal op school. De rest van het werk op school mis ik absoluut niet, maar dat vertellen wel.

Gezegende Paasdagen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.