TWEEDE PAASDAG

Wat mij betreft een dag van bezinning. Nadenken over de afgelopen week.

Een bizarre week?, om maar weer eens een modewoord te gebruiken.

Bizar: zonderling, vreemd, grillig, volgens Koenen.

Absurd, afwijkend, bevreemdend, buitenissig, excentriek, freakachtig, gek, grillig, ongewoon, opwindend, vreemd, wonderlijk, zonderling.

Dat zijn de woorden, die Google geeft.

Bizar geeft mij ook een gevoel van griezelig, angstaanjagend.

Afgelopen maandag vulden we het suppoostenrooster in voor de expositie in mei. Niet bizar, gewoon leuk. Ik ben niet bepaald kunstzinnig, maar ik weet wel wat ik mooi vind, in woord en beeld en geluid. Terwijl ik dit schrijf denk ik: Ook eens een onderwerp voor een expositie? We hebben een prachtig gebouw met een unieke akoestiek, een monumentaal orgel , alle instrumenten komen goed uit de verf.

Dinsdag opeens het bericht van de aanslagen in Brussel: griezelig, angstaanjagend. Het komt zo dichtbij. De aanslagen in Ankara zijn verder van mijn bed. Toch houden die me ook wel bezig, want ik wil graag een zgn. Paulusreis maken. Is dat in deze tijd wel veilig?

Dinsdagavond was de derde cursusavond voor taalcoach. Stimulerend, motiverend om mensen te helpen met de Nederlandse taal. Mensen, die in Nederland geboren zijn en de taal goed spreken, maar moeite hebben met lezen en schrijven. En mensen, die een andere moedertaal hebben.

Donderdag is Lammy jarig. Zij wordt 75 jaar. Ik heb haar een e-card gestuurd. Op 2 april vieren we het samen met de familie. Bizar? Echt niet. Ma was op dezelfde dag jarig en zou 102 jaar geworden zijn. Dat zou wel ongewoon zijn.

Donderdag wordt ook bekend gemaakt, dat Johan Cruijff is overleden.

Dat verandert alles. De uitzending op radio 1, over de aanslagen in Brussel, wordt onderbroken en de rest van de tijd gaat over Cruijff. Ik heb daar al eerder over geschreven: JC.

Radio en televisie passen de uitzendingen aan. Alle talkshows gaan over Johan Cruijff. Ik heb al zijn spectaculaire , bizarre acties weer gezien en ervan genoten. Dat deed ik vroeger al. Maar eerlijk gezegd wordt het me teveel.

Johan Cruijff is de verlosser niet.

Ik heb bewondering voor alles, wat hij gedaan heeft. Voor zijn vrouw en kinderen moet al die waardering geweldig zijn, als troost in hun verdriet. Maar ze hebben hem er niet mee terug.

De echte Verlosser komt wel terug. Dat snap ik niet, maar dat geloof ik wel.

Goede Vrijdag, Pasen,

Op naar Pinksteren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.