ZOMER IN MEI 9 mei 2018.

Voor mij is mei al cum laude  geslaagd!

Het is nu 8.00u en de deur naar de tuin staat wijd open. Ik heb even gekeken: de boontjes groeien, de paprika staat er prima bij en de tomaten doen het ook goed. De verschillende bakken laten hun eerste sprietjes zien. Ik heb geen idee meer, wat er in die bakken zit, maar er is leven zichtbaar.

Het is meivakantie en daar geniet ik van.  Ik pas me aan bij de schoolvakanties en die vrije tijd is fijn. Vorige week heb ik mijn pensioen aangevraagd en de bevestiging is er ook al. In oktober ga ik met pensioen. Zit ik dan nu in de herfst van mijn leven?

Gisteravond zat ik tot laat buiten. Naast de geraniums. Niet er achter. Bepaald niet. Ik heb geappt met Greet in Zuid-Afrika. Zij is nog volop aan het werk. Mijn agenda is volgende week ook alweer aardig gevuld. Taalcoach, Voorleesexpres, sparren met mijn coach, zwemmen met Ali, kortom genoeg om te doen. Volop lente.

Herfst laat me denken aan sombere dagen, storm, regen. Toch kan ik daar ook van genieten. Als ik de deur maar niet uit hoef te gaan.  Dat hoeft ook niet meer. Ik heb mezelf vrij gegeven. Geen vergaderingen. Ik lees de verslagen wel. Ze kunnen het ook zonder mij heel goed,

Ik houd het bij de zomer: Volop bezig, genieten van de zon op zijn tijd, genieten van contacten met vriendinnen, nieuwe contacten door de Voorleesexpres, kennismaken met andere culturen.

Ja, voor mij is mei cum laude geslaagd!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.