5 januari 2021

5 januari 2021 Nieuwe start?? Vertrouwen!!

Nieuwe start…. Daar lijkt het niet echt op, We gaan gewoon door met waar we vorig jaar gebleven zijn: Corona. Vandaag is er een heftig debat in de kamer over alles, wat er in dit verband verkeerd is gegaan. En dat lijkt veel. Misschien is er ook nog even tijd voor wat er goed ging, maar ik vrees….

Ik heb besloten om me daar niet meer druk over te maken. Hoe dat debat uitvalt, zal me een zorg zijn. Ik vertrouw o.a. op gezond verstand. De regering doet het nooit goed, 17 miljoen mensen hebben hun mening en ik ook.

Vertrouwen: Ik heb vertrouwen in de deskundigen. Ik ben blij met het vaccin. In maart ben ik misschien aan de beurt en ik laat me graag prikken. Of ik die injectie nu in februari of in maart of in april krijg? Ik hoor niet bij die eerste, kwetsbare groepen. Gelukkig maar. Ik ga gewoon door met mijn leven. Nou ja, gewoon…  Geen taallessen, geen Voorleesexpres, maar wel de Voedselbank. Met mijn leerlingen heb ik afgesproken, dat we elkaar zo snel als het kan weer zullen ontmoeten. Lessen kunnen digitaal, dat werkt ook vaak goed, maar de contacten met mijn leerlingen heb ik liever fysiek. Dat werkt honderd keer beter in mijn optiek! Ik vertrouw erop, dat dat in 2021 weer kan.

Met grote verwachtingen het nieuwe jaar in: Dat was het thema van de preek van Harry afgelopen zondag, 3 januari. En die verwachtingen heb ik, dat geloof op een betere wereld, zonder corona, maar met God.

Eens als de bazuinen klinken… dat lied heb ik vandaag precies 10- jaar geleden, op de begrafenis van mijn moeder op het orgel in de Kleine Kerk gespeeld.

Wat gaat de tijd toch snel! Alweer 10 jaar geleden.

Wat mij nu nog meer bezighoudt, is de verjaardag van Aleida.

 Aleida viert vandaag haar verjaardag. Toen ze 65 werd, kon ik er niet bij zijn. Sneeuw, gladde wegen. Daarna was er zoveel verdriet. Hijle, hun zoon, stierf. Ik was op de begrafenis, maar daarna hebben we geen contact meer gehad. Ik begrijp dat nog altijd niet. Ik heb heel vaak contact gezocht, maar kreeg geen reactie. Vandaag heb ik haar zoals elk jaar een sms’je gestuurd en haar gefeliciteerd.

Misschien leest iemand mijn blog en heeft contact met Aleida Kok- Westrik in Hattem. Dat zou fantastisch zijn! Ik hoor het graag!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.