25 juni 2020 CORONA 11

Gistermiddag zat ik, voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis, weer op een terras. Bij de Bovenmeester in Steenwijk. Een fijne locatie. In het centrum van Steenwijk, parkeerterrein voor de deur en Albert Hein vlakbij. (AH heb je echt die dag niet meer nodig, als je bij de Bovenmeester gegeten hebt}. De Bovenmeester was vroeger school Als je er binnenkomt, zie je nog veel schooldetails. Die entourage spreekt mij natuurlijk aan… Maar afgezien van de locatie zijn de service en het aanbod ook de moeite meer dan waard.

Genoeg reclame.

Gisteren dus voor het eerst weer geluncht op een terras. Heb ik dat gemist de afgelopen tijd? Welnee (tegenstelling!). Ik zat echt voor de coronatijd  niet elke week te lunchen of te dineren op een terras of in een restaurant. Gewoon macaroni of rode bietjes met speklapjes en aardappels thuis, zelfgemaakte tomatensoep, stokbrood en kruidenboter…ook heel lekker.

Ik heb niet geleden in de afgelopen tijd.

 Gistermiddag zat ik met een collega op dat terras. We kennen elkaar door de Voorleesexpres. Die ligt stil. Zij  is intussen gediplomeerd NT2 docent en ik ben taalcoach. Veel ervaringen delen we weer. We praten over de communicatie, de verschillende culturen, begrip voor elkaar, Trump, Baudet, wat een ego’s! Gesprek is belangrijk.

De tijd vliegt. We hebben er allebei van genoten! Binnenkort weer een afspraak.

Gisteravond was er weer de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. De regels zijn weer versoepeld. Fijn, dat dat nu kan. Misschien kunnen Ali en ik midden september wel met Bolderman naar Istrië. Dat zou heel fijn zijn! Maar als dat niet kan, ga ik niet demonstreren. Ik houd me aan de regels. Die metaforen vind ik leuk: De dijk, de kasteelmuur ,die je niet moet afbreken. Dat verbindt ons met de geschiedenis. En dan denk ik weer aan al die beelden, die nu op omtrekken staan. Niet doen!! Vertel het hele verhaal! De canon is aangepast. Misschien kan ik na de zomervakantie weer verder met die canon.

Ik heb het in mijn vorige blogs al gezegd: Ik begrijp er niets van! Demonstraties? Ok. Dat recht is er. Nu, in deze tijd? Anderhalve meter afstand is verantwoord. Duizenden mensen bij elkaar? Politie wordt zondebok. Regels zijn regels. Die regels zijn er voor de gezondheid van ons allemaal! Houd je er dus aan!

CORONA 11

Hopelijk is dit de laatste blog over dit onderwerp, maar ik vrees, dat dit een droom is. Misschien krijgen de deskundigen  het virus onder controle. Een vaccinatie is er nog niet. Gewoon je aan de regels houden. Hoe moeilijk is dat, nu de regels toch zijn versoepeld?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Joke
4 jaar geleden

Voor herhaling vatbaar :)